Detta bör du tänka på när du handlar på möbelrea

Att handla under en möbelrea kan förstås leda till stora besparingar, men det finns samtidigt en del fallgropar som man bör se upp med om man handlar under en möbelrea. Några av dessa fallgropar, som vi särskilt vill passa på att varna er läsare för, är bland annat:

Impulsköp

Detta är nämligen vanligt, när priserna är låga, inte bara när det gäller möbler, utan även kläder och allt möjligt annat. Detta gör dock enbart att man spenderar mer pengar på det hela än vad man hade tänkt, och är därför verkligen inte att rekommendera. Gör istället en inköpslista och håll dig till den, så blir det faktiskt billigare med en möbelrea istället för dyrare!

Att inte ha mätt platsen där man tänkt ställa möblerna

Då är det nämligen lätt hänt att man kommer hem med saker i helt fel storlek. Det kan både vara för stort och för litet, men fel åt båda hållen kan vara riktigt irriterande. De flesta har dessutom ett betydligt sämre sk. ”ögonmått” än vad de själva tror, så olika fel gällande detta är väldigt vanliga. Ta därför fram måttbandet och mät de platser där du tänkt ställa möblerna ifråga innan du ens ger dig iväg till rean det gäller!

Att ta för mycket på delbetalning

Detta erbjuds nämligen i många butiker som anordnar möbelreor, men att falla för detta är ett misstag, då det ofta tillkommer avgifter, räntor och liknande, och om inte annat så är det ofta väldigt trist att behöva hålla på och betala för möbler som man redan haft ett bra tag. Så försök verkligen stå emot denna lockelse!